söndag 20 april 2014

Välkommen till konstens epicentrum! Välkommen till centrumet för konst! Nu fortsätter resan! Nu börjar resan! Följ med på en resa i konsten! Välkommen till det allra hemligaste!


Breven är sprättade, mötena är avslutade, punschen är uppdrucken, brasan börjar falna i kakelugnen. För många är slutet på arbetsdagen tiden då anden kommer till ro. Men vi, ledamöter av Svenska Akademien, nöjer oss inte med detta. Vi kräver mer av tillvaron. Det finns så många frågor kvar att ställa!

Hur ska vi kunna leva våra liv i konsten? Inom oss finns en flod som spränger sina vallar, en ros som öppnar sina kronblad, ett litet frö som skriker ut sitt namn i natten. Svenska Akademien känner hur blodet kokar. Vi lever i en värld som inte är värdig oss!

Överallt råder krig och förstörelse. Överallt finns det plastbitar och diskmedel. Tristess, tomhet, rutmönster, arkiveringsrutiner, tråkiga kläder, liv utan gnista, litteratur utan rytm, kärlek utan sorg.

Varje dag ägnar sig Akademien åt litterärt arbete i olika former. Vi tänker, diskuterar, skriver, redigerar, rasar, publicerar, tvivlar och segrar. Varje dag flyttar vi gränserna för vad som är möjligt inom poesin, konsten och världskosmos. Men vi har insett att världen kanske aldrig kommer att förstå oss om vi inte lär den hur. Denna blogg är därför ett sätt för oss ledamöter att sprida vårt budskap och vår konst, samt att lättare få kontakt med våra stödjare och beundrare. Bloggen kommer att fungera som navet i vår konstnärliga verksamhet. Här kan du finna frid, lycka och nåd.

Vi ska sjunga våra sånger ut i natten! Vi ska ställa oss på scenerna och strö underkläder över er! Vi ska tända eld på era hjärtan och sedan släcka dem med tårar! Ingen kommer att gå säker. Vi har pengarna, utstrålningen och kontakterna. Vi är ödmjuka och självsäkra på samma gång!

Svenska Akademien planerar för fullt inför kommande verk och evenemang. Vi är ett underjordiskt etablissemang som vägrar acceptera något annat än det allra vackraste, sköraste, fulaste, pinsammaste. Våra ideal är vårt liv, och när vi andas så andas vi sonettkransar. Vi lever i flärd och lyx så gott vi kan och mottar med glädje donationer och beundrarbrev.

Håll ögonen öppna här på bloggen och på andra ställen i världen!

Kära och ärade hälsningar,
Svenska Akademien


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar