fredag 23 maj 2014

En fantastisk men intensiv veckaOj, vilken hektisk vecka! Vi ber som sagt om ursäkt att vi varit lite svåra att nå och att bloggen inte uppdaterats som vanligt. Det är verkligen roligt att blogga och informera men vårt ordinarie arbete måste få komma före. Det är framför allt läsning vi ägnat oss åt. Läsning och stilla reflektion vid stormiga hav. Vi har vandrat längs stränder.
Mejlkorgen (kampochrespekt@gmail.com) har fullkomligt svämmat över sedan vi skaffade den och det är vi såklart glada över - FORTSÄTT SKRIV! - men som sagt är det för oss omöjligt att ge respons på allt. Dock kommer vi alltid att läsa alla mejl även fast det kanske inte blir den här veckan. Men vad skriver folk om? Ja, här är ett litet smakprov:

Innan jag upptäckte Svenska Akademien ville jag bara dö nu vill jag bara leva


Ja, så har en bloggläsare skrivit. Det kanske verkar konstigt men det är den här sortens respons vi är vana att få till oss. Ofta kommer folk fram till oss på mingel och fester och säger liknande saker. Det är verkligen ett fantastiskt jobb vi har. 

En bloggläsare hörde av sig till oss och ville bjuda in oss till ett möte i Lund. Lund är en mycket lärd akademikerstad där man kan gå under lummiga träd och diskutera saker och ting. Så det var mycket trevligt att få åka ända dit. Vi presenterade en idé. Först var det tänkt att mötet skulle vara ett mingel men sedan blev det ett möte, vilket var bra. Svenska Akademien föredrar möten för på mingel måste man alltid säga saker flera gånger men på möten räcker det med en gång. Något som störde var dock att pågick spex och grävarbeten utanför. Hur är det då meningen att man ska kunna tänka? 

Vi har också hunnit med en och annan hotellfrukost under veckan som gått, nästa gång det sker så lovar vi att vara framme med kameran!

Och just det, i förrgår hade Svenska Akademien sitt första officiella besök på Stadsbiblioteket i Malmö. Man såg att personalen visste vilka vi var även om de inte sa någonting. 
En sak som är irriterande är att vi medlemmar i Akademien inte får väck våra skulder från våra lånekort trots att vi flera gånger påpekat att de finns där och att lånekortet alltså är "spärrat". Det känns väldigt frustrerande att detta inte är fixat ännu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar