tisdag 13 maj 2014

På resande fot

Nu är det återigen dags för Svenska Akademien att åka ut på "jobbresa". Vi har många uppdrag att utföra och den här gången ska vi bland annat besöka några författare i nöd, dubba några riddare, strö lite guldpengar omkring oss och hålla i några föreläsningar. Onsdagen och torsdagen kommer att tillbringas på den anrika författarskolan Biskops-Arnö med sina vatten och skogar och sen bär det vidare till Sigtuna, Uppsala och slutligen Stockholm. En riktig turné!!!


När man har såhär många resdagar som Akademien så är det viktigt att fördriva tiden på ett vettigt sätt. Ofta så är det ju något som händer, till exempel att ett viktigt telefonsamtal kommer in, eller att något protokoll måste färdigställas, men vissa stunder kan det ändå bli ganska långtråkigt.


Det som är bra med långa resor är att det finns tid för att bilda sig. Och eftersom Akademien har rest så mycket så är vi jättebildade.


Ibland händer det att någon som sitter bredvid oss på tåget tar mod till sig och frågar vad det är vi läser. Tyvärr kan det vara svårt att svara på eftersom det är hemligstämplat, så vi brukar svara att vi löser korsord. Men det stämmer såklart inte!! Vi läser säkert någon svår men jättehemlig bok. Det är viktigt att hålla på sekretessen när man är en del av en så mediebevakad organisation som Svenska Akademien. Men när tiden är inne kanske vi delar med oss av några boktips till folket!


Något annat som man kan passa på att göra när man reser är ju att twittra och svara på beundrarbrev. Då gäller det bara att det finns gratis internet eller 3G på tåget. Svenska Akademiens ande är lite som internet eller solen eller rymden eller Gud eller maskiner eller poesi, och därför rör vi oss lätt och obehindrat över world wide web. Vi tar oss in i alla medvetendaden och därför är vi nästan alltid med där det händer.


Jaja nu är det dags för oss att runda av och slå oss till ro på vår nya destination. Packa upp nåra jordgubbar, ta ett glas champagne, skriva ännu ett mästerverk.


Ses ute på vägarna!


Hälsningar
Svenska Akademien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar