fredag 23 maj 2014

Tack för en trevlig kväll
Vi har festen i våra lungor. Alla fönster är täckta av fukt. Akademien dansar, svetten lyser blank. Alla blommor öppnar sina porer. Vi svävar på ljudet från stjärnornas körer.

Det går inte att förneka. Varje gång Svenska Akademien befinner sig på en fest så gör vi succé. Det är liksom oundvikligt! Även om vi försöker "hålla en låg profil" så skiner vi så starkt så att andra blir bländade. Till exempel denna kväll när vi var på en liten tillställning så försökte vi verkligen att prata med alla runt omkring oss och uppmuntra dem till att vara sig själva osv. Det gick inte så bra!

Det slutade såklart med att Akademien tog över scenen, dansgolvet, rymden och människornas hjärtan. Vi skulle dela ut några signerade exemplar av vårt senaste verk, men det slutade med upplopp eftersom alla ville ha ett ex och det inte fanns tillräckligt många! Katastrof! Därför delade vi upp verket så att alla fick varsitt litet papper. Och lyckan i deras ögon när de fick hålla i våra A4-ark gjorde det såklart värt allt slit som vi utstår när vi varje dag lever i konsten.

Det som gör oss glada är när vi kan dela med oss av lite av vår storhet till vanliga människor som kanske inte har det så roligt i sin vardag. Då känner vi: yes ännu en själ som vi kan lysa upp för några ögonblick. Vi tänker verkligen inte så mycket på oss själva utan mest på att folket ska få någonting att leva för!

Jaja hur som helst så slutade kvällen såklart med att vi fick diverse komplimanger. Här är några:

Ni har fantastiska röster
Får jag ta kort på er
Vill ni skriva något till min kultursida
Ni är som [ngn briljant författare som vi inte minns]
Det ni uträttar är underverk och jättebra
Ni är sexiga

Såklart så är det roligt att få komplimanger, men ja, det vore också roligt om någon kunde berätta något för oss som vi inte redan visste. För det händer så himla sällan!

Men tack i alla fall för en trevlig kväll i litteraturens tecken.

Vänliga hälsningar
Svenska Akademien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar